Praktisk tjänstgöring

Vägen mot legitimation för dig som har studerat till tandläkare utanför EU/ESS eller i Polen.

Steg för steg mot svensk tandläkarlegitimation

Praktisk tjänstgöring är det sista steget på vägen mot legitimation för dig som har studerat till tandläkare utanför EU/ESS eller i Polen och klarat kunskapsproven.

Du behöver ett beslut från Socialstyrelsen där det står att praktisk tjänstgöring är ett steg på din väg till legitimation. All handledning sker på svenska och du behöver därför ha tillräckliga kunskaper i svenska språket.

Läs om stegen på Socialstyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tjänstgöringen är på heltid och pågår som längst i 6 månader.

Under den praktiska tjänstgöringen är syftet att tandläkaren genom inskolning och arbete inom svensk tandvård ska träna upp sina kliniska färdigheter, utveckla praktiskt yrkeskunnande och tillägna sig det professionella förhållningssätt som är utmärkande för svensk tandvård.

Vårt upplägg på tjänstgöringen och handledningen följer Socialstyrelsens krav för att slutligen klara alla stegen för att få en svensk tandläkarlegitimation.

Praktisk tjänstgöring i Hofors

Både Aysha och Awin lovordar upplägget på den tjänstgöringen, handledningen och stödet från kollegorna på kliniken.

Tandvård Barn

Snart är Nona i mål

Nona Kartvelishvili har två examina med sig från sitt hemland - tandläkare och jurist. Just nu jobbar hon som tandsköterska på kliniken i Edsbyn, men har siktet inställt på att få jobba som tandläkare och att få skapa ”gorgeous smiles”.

Tandvård Barn

Tandläkare på två kliniker

Sabah Almarsumi fick sin tandläkarlegitimation 2012 efter godkända språk- och kunskapsprov och praktisk tjänstgöring. Nu jobbar han på två kliniker och handleder gärna kollegor.

Plats att växa

Vi ger dig chansen att utöka din kompetens och välja olika karriärvägar.

BildText2Kolumner
Bild på en kortläsare
Hitta hem i Gävleborg

Gävleborg ligger mitt i landet med nära till allt som är viktigt. Länet består av landskapen Gästrikland och Hälsingland. Här finns skärgården med 450 öar, djupa skogar med lo, varg och björn, nationalparker och hälsingegårdar.

Om möjligheterna Länk till annan webbplats.

Om Folktandvården

Folktandvården Gävleborg är ett regionägt bolag med drygt 450 medarbetare. Vi har 19 kliniker på 13 orter. I Gävle och Hudiksvall har vi specialister i protetik, parodontologi, käkkirurgi, ortodonti, pedodonti, bettfysiologi, endodonti, orofacial medicin och odontologisk radiologi.

Våra kliniker

Vill du veta mer?

Har du frågor vilka olika karriärvägar vi har och våra förmåner?

Kontakta oss