Sommarjobb

Blivande tandläkare, tandhygienist eller tandsköterska – vi vill se dig utvecklas och ta stora kliniska framsteg!

Tina sommarjobbar tillsammans med Ibrahim.

Utvecklas i din yrkesroll

Ett sommarjobb skapar möjligheter och öppnar dörrar för framtiden. Hos oss får du rätt förutsättningar att utvecklas i din kommande yrkesroll.

Ansökan till sommarjobb 2024 är stängd för i år. Vi öppnar ansökan för jobb på sommaren nästa år i mitten av december.

Är du intresserad av att börja jobba hos oss innan dess - skicka gärna in en spontanansökan till hrftv@regiongavleborg.se.

Oavsett om du studerar till tandläkare, tandhygienist eller tandsköterska så innebär ett sommarjobb hos att du möter patienter, är med vid olika typer av behandlingar och lär känna arbetet på tandvårdskliniken.

Tandläkare
Du kan sommarjobba hos oss oavsett hur långt du har kommit i din utbildning. Dina uppgifter på kliniken anpassas efter din kunskap.

  • Termin 1-8
    Du som läser termin 1-8 arbetar som tandsköterska vilket bland annat innebär assistans och arbete i steril och reception. I ditt arbete får du erfarenhet av patientmöten och du får se på nära håll hur olika behandlingar går till.

  • Termin 9
    Du som har avslutat termin 9 kan arbeta som tandläkare med tillfällig legitimation. Du arbetar då med undersökningar och enklare behandlingar tillsammans med din handledare.

Tandhygienist
Du som studerar till tandhygienist och ännu inte har din legitimation arbetar som tandsköterska. Du assisterar, arbetar i steril och reception och får vara med vid profylaxbehandlingar.

Tandsköterska
När du sommarjobbar hos oss får du prova på de olika delarna i din framtida yrkesroll under handledning av erfarna kollegor. Du assisterar, arbetar i steril och reception och får vara med vid profylaxbehandlingar.

Vi tar emot studenter på flera av våra kliniker, både mindre och större med olika patientklientel och vårdpanorama.

Vilken introduktion du får beror på hur långt du kommit i din utbildning. Har du gått 1-2 terminer får du en genomgång av grundläggande rutiner, vilka flöden som finns och hur allt fungerar på kliniken. Har du hunnit studera några terminer och förväntas vara med i det kliniska arbetet för du en mer omfattande introduktion och får också en handledare.

Ta rygg på Tina och Emma!

Tina har återvänt till oss

Tina Fatih har jobbat flera somrar på Folktandvården Andersberg och akutkliniken Tullhuset i Gävle.

Fick jobb direkt

Emma Lofterud jobbade i somras på klinken i Ljusdal-Järvsö. Efter examen klev på ett vikariat på kliniken.

Tandvård Barn

För dig som student

Vi erbjuder vi dig som studerar flera möjligheter att ta oss på pulsen.

Tandvård Barn

Möjligheter att växa

Vi erbjuder dig flera möjligheter att växa och välja olika karriärvägar.

BildText2Kolumner

Nyfiken på oss?

Hör av dig spontant till oss med din fråga - om allt från sommarjobb till praktik, prova-på-dagar och karriärvägar.

Om Folktandvården

Folktandvården Gävleborg är ett regionägt bolag med runt 430 medarbetare. Vi har 19 kliniker på 13 orter. Vi har specialister i protetik, parodontologi, käkkirurgi, ortodonti, pedodonti, bettfysiologi, endodonti, orofacial medicin och odontologisk radiologi.

Våra kliniker

Bild på en kortläsare
Från lärling till klinikchef

Caroline Sidfäldt började som lärling innan hon började studera till tandläkare. Idag jobbar hon som klinikchef på kliniken i Sätra.

Läs om hennes resa

Vill du veta mer?

Har du frågor om sommarjobb - tveka inte att ställa dem till oss!