Började som lärling

Möt Caroline Sidfäldt, tandläkare och klinikchef på Folktandvården Sätra

Tidigt intresserad av yrket

Caroline Sidfäldt var tidigt intresserad av tandläkaryrket. 

Caroline Sidfäldt var tidigt intresserad av tandläkaryrket. Det var just kombinationen av vetenskap och kreativitet som lockade. Samtidigt kändes det som ett stort steg att flytta och börja en 5-årig utbildning, utan att vara säker på att det var en karriär inom tandvården hon ville satsa på. Då dök möjligheten att jobba som lärling innan hon bestämde sig.

– Jag fick prova på väldigt mycket och kände mig snabbt behövd och som en i gänget på kliniken! Jag insåg snabbt att det var ett väldigt varierande yrke. Det absolut bäst var alla arbetskamrater! Vi hade verkligen roligt på jobbet. Så när jag varit lärling ett år sökte jag tandläkarutbildningen i Umeå och kom in, berättar Caroline.

Naturligt att återvända

Under studietiden sommarjobbade Caroline inom bolaget, så när det var dags att börja arbeta kändes det naturligt att återvända.
– Jag tog examen 2010, och har sedan dess arbetat på tre kliniker i Gävleområdet. När tjänsten om klinikchef blev ledig på kliniken i Sätra, tog jag chansen till ännu en utmaning. Jag sökte tjänsten och fick den!

Kollegorna är det bästa

På frågan vad som är det allra bästa med att jobba inom Folktandvården Gävleborg, svarar hon utan att tveka; Kollegorna! Det finns alltid någon att fråga och att skratta tillsammans med. Enligt Caroline är just vår storlek – vår styrka. Just det faktum att hon har haft en stor organisation i ryggen har gett henne rätt förutsättningar att få utvecklas mer inom samhällsodontologi.

– Jag tycker om mötet med patienter och att få hjälpa människor. Det är också ett roligt, varierande och kreativt yrke, där det hela tiden finns nytt att lära och jag känner mig aldrig klar, utan kan utvecklas hela tiden, framhåller hon.

Jobba som lärling!

Det kan vara svårt att veta vilken karriär som är rätt. Därför erbjuder vi ett lärlingsprogram, som ger dig möjlighet att prova på att jobba med tandvård.

BildText2Kolumner

Om Folktandvården

Folktandvården Gävleborg är ett regionägt bolag med drygt 450 medarbetare. Vi har 19 kliniker på 13 orter. I Gävle och Hudiksvall har vi specialister i protetik, parodontologi, käkkirurgi, ortodonti, pedodonti, bettfysiologi, endodonti, orofacial medicin och odontologisk radiologi.

Våra kliniker

Bild på en kortläsare

Hitta hem i Gävleborg

Gävleborg ligger mitt i landet med nära till allt som är viktigt. Länet består av landskapen Gästrikland och Hälsingland. Här finns skärgården med 450 öar, djupa skogar med lo, varg och björn, nationalparker och hälsingegårdar

Om möjligheterna Länk till annan webbplats.