Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Tar en tång och drar ut problemet

Gustav Kylås, ST-tandläkare inom käkkirurgi

Uppväxt i Stockholm med en pappa som är tandläkare var det väl egentligen en sak Gustav Kylås inte ens funderade på att bli. Just det, tandläkare. Han började plugga psykologi i Lund, men kände att något fattades.

– Även om jag gillade psykologi kände jag en längtan efter något mer konkret. Jag saknade att få greja, fixa, pilla och arbeta med händerna. För visst har jag intresset för psykologi kvar, men det är trevligt att få ta en tång och dra ut problemet, berättar Gustav med ett skratt.

Sagt och gjort

Istället för psykologi blev det tandläkarhögskolan i Malmö. 2014 klev han på sitt första jobb som allmäntandläkare. Det var under det första året som tankarna på att jobba som käkkirurg växte fram och han började inrikta sig åt det hållet; gick kurser, fick möjlighet att auskultera för att fördjupa kunskaperna och sökte slutligen en meriteringstjänst.

– Med facit i hand kan jag verkligen rekommendera den som funderar på att söka en meriteringstjänst att våga. Det är en bra och spännande chans att dyka på djupet inom ett specialistområde och det handlar om att bli tillräckligt duktig för att slutligen kunna söka en ST-tjänst, förklarar han.

Flygfärdig 

Efter att har tjänstgjort som meriteringstandläkare i två år kände Gustav sig flygfärdig och sökte sig vidare. Sedan september 2019 har Gustav Kylås nu en tjänst som ST-tandläkare inom käkkirurgi på Specialisttandvården Gävle sjukhus.

Student? Läs om våra karriärvägar

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.