Spännande och roligt yrke

Möt Hanna Lidenmark, operationstandsköterska på Specialisttandvården Gävle sjukhus

Inte ångrat en sekund!

Operationstandsköterska på Specialisttandvården Gävle sjukhus

Som barn satt Hanna Lindenmark ofta och bläddrade i anatomiböcker och fascinerades av människokroppen. Därför var det en självklarhet att hon skulle välja ett vårdyrke och valet föll på tandsköterska.

2016 hämtade hon ut sin examen och har sedan dess jobbat som operationstandsköterska inom specialisttandvården, något hon inte ångrat en sekund!

– Min roll som operationstandsköterska är i första hand att assistera våra käkkirurger vid alla olika typer av ingrepp. Alltifrån små provtagningar, så kallade biopsier, till stora operationer som ibland kan ta 5-6 timmar under narkos. Det kan vara allt från trauman eller planerade käkförflyttningar. Sedan har vi sköterskor jour var 5:e vecka, och då kan man när som helst på dygnet bli inringd för jobb, berättar Hanna.

Variationsrikt jobb

Att jobbet betyder mycket går det inte att ta miste på. Hon beskriver sitt team och sina närmaste kollegor som sin andra familj. En grupp som är oerhört tajt och som har väldigt roligt tillsammans. Hon framhåller också Specialisttandvården Gävle sjukhus som arbetsplats, där handledningen är väldigt bra och det finns stora möjligheter till fördjupad kompetens och vidareutveckling. Samarbetet mellan avdelningarna inom Specialisttandvården och även andra avdelningar här på sjukhuset gör jobbet väldigt variationsrikt.

– En riktigt bra dag på jobbet är när vi alla i teamet får dagen att flyta på tillsammans. Här jobbar vi delegerat och kan ibland ha uppåt 15 operationer på en och samma dag. Rätt som det är kan det också dyka upp något akut och då gäller det att tänka lösningsorienterat. Det är det som är så spännande och roligt med mitt jobb - vad som helst kan hända!

Viktigt med en bra start

Därför har vi ett individuellt introduktions- och handledningsprogram som ger dig en bra grund för din fortsatta utveckling.

BildText2Kolumner

Om Folktandvården

Folktandvården Gävleborg är ett regionägt bolag med drygt 450 medarbetare. Vi har 19 kliniker på 13 orter. I Gävle och Hudiksvall har vi specialister i protetik, parodontologi, käkkirurgi, ortodonti, pedodonti, bettfysiologi, endodonti, orofacial medicin och odontologisk radiologi.

Våra kliniker

Bild på en kortläsare

Hitta hem i Gävleborg

Gävleborg ligger mitt i landet med nära till allt som är viktigt. Länet består av landskapen Gästrikland och Hälsingland. Här finns skärgården med 450 öar, djupa skogar med lo, varg och björn, nationalparker och hälsingegårdar

Om möjligheterna Länk till annan webbplats.