Hittade hem i Hudiksvall

Möt Ewa Kulig, klinikchef och tandläkare på Folktandvården Hudiksvall-Delsbo

Jag blev upptäck här

Klinikchef Ewa hittade hem i Hudiksvall

Ewa Kulig föddes bokstavligen in i tandläkaryrket. Flytten till Sverige och Hudiksvall var däremot mer en slump. Hon åkte till Hudik för att hälsa på sin bästa vän från universitet i Polen och blev förälskad i Sverige och den lilla staden.

– Knappt 1 år efter första besöket hade jag vänt upp och ner på mitt liv, lärt mig ett nytt språk och var på väg till Hudiksvall redo att börja ett nytt avsnitt i mitt liv, säger Ewa och ler brett.

Det bästa

Nu drygt 9 år senare konstaterar hon att beslutet att komma hit och börja jobba på Folktandvården var det bästa hon gjort hittills i sitt liv. Precis när pandemin blossade upp klev Ewa på som klinikchef. Med all kunskap och alla erfarenheter från Region Gävleborgs chefsbank i ryggen har alla utmaningar känts lättare att hantera även om hon stundtals upplevt det som att hon mest släckt bränder.

– Min resa inom Folktandvården visar att det finns enorma möjligheter till utveckling här. Jag blev faktiskt upptäckt här och har alltid känt mig uppskattad. Det har gett mig motivationen att våga ta nästa och nästa och nästa steg, säger Ewa Kulig, tandläkare och klinikchef inom Folktandvården Gävleborg.

Godkänd direkt

Ewas driv och engagemang tog henne hela vägen från Polen till Folktandvården Hudiksvall. Tack vare att hon redan lärt sig språket fick hon godkänd legitimation direkt.

Studerat utomlands?

Vi stöttar dig på vägen mot svensk legitimation. Gör din språkpraktik eller praktiska tjänstgöring hos oss.

BildText2Kolumner

Om Folktandvården

Folktandvården Gävleborg är ett regionägt bolag med drygt 450 medarbetare. Vi har 19 kliniker på 13 orter. I Gävle och Hudiksvall har vi specialister i protetik, parodontologi, käkkirurgi, ortodonti, pedodonti, bettfysiologi, endodonti, orofacial medicin och odontologisk radiologi.

Våra kliniker

Bild på en kortläsare

Hitta hem i Gävleborg

Gävleborg ligger mitt i landet med nära till allt som är viktigt. Länet består av landskapen Gästrikland och Hälsingland. Här finns skärgården med 450 öar, djupa skogar med lo, varg och björn, nationalparker och hälsingegårdar

Om möjligheterna Länk till annan webbplats.