Här är det enkelt att leva och bo

Möt Tina Björk, tandsköterska på Folktandvården Ljusdal-Järvsö

Tina vände hemåt efter några år i storstan

Tandsköterska steriliserar behandlingsrummet

Tina Björk tvekar inte en sekund på frågan vad det är som är det allra roligaste och mest utvecklade med hennes jobb som tandsköterska på Folktandvården Ljusdal-Järvsö.

– Jobbet som tandsköterska är varierat och jag får jobba med människor, något jag alltid gillat. Vårt delegerade arbetssätt med egna patienter trivs jag med. Det har gjort att jag utvecklats och känner mig mer trygg i min yrkesroll, framhåller Tina.

Hon är en hemvändare som flyttade till Uppsala, utbildade sig och när familjen växte längtade hon hem. Det är några år sedan nu, men det enkla livet med närheten till familj och vänner, fritidsaktiviteter och natur är något hon verkligen uppskattar. Nu slipper hon logistiken och pendlingen som är vardag i en storstadsregion.

Glatt och hjälpsamt gäng

På kliniken i Ljusdal trivdes hon från första stund. Det är ett glatt och hjälpsamt gäng, som inte tvekar att rycka ut när det behövs på andra kliniker i Hälsingland. Det ser hon bara fördelar med och framhåller att det är utvecklande både för kliniken och för den enskilde medarbetaren.

– Alla gör ett fantastiskt jobb. Och riktigt, riktigt bra dagar det är när allting bara flyter på och vi arbetar delegerat med varierade arbetsuppgifter mellan våra rum. Då trivs jag som allra bäst, avslutar Tina.

Leva och bo nära naturen

I Gävleborg behöver du inte välja. Här kan du få både en rik fritid och ett rikt arbetsliv.

BildText2Kolumner

Om Folktandvården

Folktandvården Gävleborg är ett regionägt bolag med drygt 450 medarbetare. Vi har 19 kliniker på 13 orter. I Gävle och Hudiksvall har vi specialister i protetik, parodontologi, käkkirurgi, ortodonti, pedodonti, bettfysiologi, endodonti, orofacial medicin och odontologisk radiologi.

Våra kliniker

Bild på en kortläsare

Hitta hem i Gävleborg

Gävleborg ligger mitt i landet med nära till allt som är viktigt. Länet består av landskapen Gästrikland och Hälsingland. Här finns skärgården med 450 öar, djupa skogar med lo, varg och björn, nationalparker och hälsingegårdar

Om möjligheterna Länk till annan webbplats.