Brinner för förebyggande tandvård

Möt Fatti Niromand, engagerad tandhygienist och teamchef på kliniken i Valbo

Ger patienterna bästa möjliga vård

Tandhygienist undersöker en ung patient

När Fatti Niromand började jobba som tandhygienist inom Folktandvården Gävleborg 1998 var hon den yngsta medarbetaren i bolaget. 24 år senare har mycket hänt och har hunnit jobba på två andra kliniker inom bolaget innan hon landade i Valbo.

– Det bästa med att jobba inom folktandvården är att det känns tryggt. Vi har en bra sammanhållning och bolaget satsar på sina medarbetare genom att erbjuda interna och externa utbildningar och kurser.

Förebygga karies och parodontit

Det var under en praovecka i 8:an, som Fatti först fick upp ögonen för yrket. Intrycket att det var ett trevligt yrke fick henne senare att söka tandhygienistprogrammet på Högskolan i Gävle. Ett beslut hon aldrig ångrat. Som tandhygienist är hennes främsta mission att förebygga karies och parodontit. Tillsammans med patienterna hittar hon den bästa lösningen.

– Jag brinner för och är expert på just förebyggande tandvård. Därför var det extra kul när jag fick möjligheten att vidareutbilda mig inom beteendemedicinsk prevention och behandling, förklarar Fatti.

I snart 7 år har hon också haft förmånen att också få jobba som teamchef på kliniken. Hon trivs med att kunna kombinera det kliniska arbetet med att leda och utveckla sina medarbetare. Tillsammans med dem förbättrar hon arbetssätt, formar kliniken så att alla trivs och får rätt förutsättningar att ge patienterna bästa möjliga tandvård.

Känner stolthet

Det går inte att undgå hur stolt Fatti är över kliniken och sina medarbetare. Tillsammans har de hittat ett bra flow, där arbetsglädje och omtanke om varandra genomsyrar allt. För henne är det också viktigt att varje medarbetare mår bra, trivs och får utvecklas inom sitt yrke. Uttrycket; det bästa är aldrig gott nog, stämmer mer än väl in.

Viktigt med en bra start

Därför har vi ett individuellt introduktions- och handledningsprogram som ger dig en bra grund för din fortsatta utveckling.

BildText2Kolumner

Om Folktandvården

Folktandvården Gävleborg är ett regionägt bolag med drygt 450 medarbetare. Vi har 19 kliniker på 13 orter. I Gävle och Hudiksvall har vi specialister i protetik, parodontologi, käkkirurgi, ortodonti, pedodonti, bettfysiologi, endodonti, orofacial medicin och odontologisk radiologi.

Våra kliniker

Bild på en kortläsare

Hitta hem i Gävleborg

Gävleborg ligger mitt i landet med nära till allt som är viktigt. Länet består av landskapen Gästrikland och Hälsingland. Här finns skärgården med 450 öar, djupa skogar med lo, varg och björn, nationalparker och hälsingegårdar

Om möjligheterna Länk till annan webbplats.