Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Träffa Bettan och Barry- stora barnkalas när Folktandvården Gävleborg jubilerar

Folktandvården Gävleborg fyller tio år som bolag – och företagets populära barnmaskot Bettan fyller trettio.

Det firas med barnkalas på lördag.
På femton kliniker!
- Många bolag som fyller tio firar med en fin middag. Vi kände att vi skulle satsa på våra barn istället. Det ligger mer i vår linje där uppdraget är att vara hela folkets tandvård i Gävleborg, förklarar Barry Gustafsson, ordförande i Folktandvården Gävleborgs styrelse.
Han minns att en t-shirt med tryck på ryggen fanns med i bolagets barndom.
- På den stod ”Våga vara bäst”. Jag tycker att det präglat vår verksamhet. Vi har hela tiden valt att inte nöja oss med att ligga i mitten, vi har vågat sikta på att vara bäst. Ärligt talat tror jag ibland att många inte förstår hur bra vi faktiskt är och vilket gott anseende vi har i tandvårds-Sverige, säger han.

Han pekar på bra resultat och betyg både när det gäller tandvård, medarbetare och ekonomi.På femton av de nitton klinikerna i länet vankas kalas.
Själv finns Barry Gustafsson på plats bland barn, ballonger och ansiktsmålning på kliniken Slottstorget i Gävle på lördag.
- Det är på klinikerna vår kärnverksamhet bedrivs. Varje dag. Året runt. För mig känns det självklart att fira på en sådan. Det är viktigt att blicka tillbaka ibland och när vi gör det nu ser vi tio väldigt framgångsrika år. Inte minst är jag nöjd med att vi lyckats klara rekrytering av personal under de här åren. Det är stor konkurrens, konstaterar han.
Men Barry i all ära.
Bettan är större.
I alla fall bland barnen är Folktandvården Gävleborgs krokodil en kändis sedan trettio år, då den föddes ur en idé på kliniken i Sätra och fick namn efter en tävling där 8 000 (!) förslag skickades in länet runt.

Bettan kommer förstås att ha en huvudroll på klinikerna på lördag – där Barry Gustafsson är beredd att prata om den tio åren som bolag, om rekrytering, om framtidens tandvård, mobil tandvård eller vad besökare vill.
Ja, säkert om ansiktsmålning också. Om han vill målas som katt eller prinsessa?
Tja, vi får väl se…

TILL REDAKTIONEN: Barry Gustafsson kommer att finnas tillgänglig på Folktandvården Slottstorget på lördag 18 mars mellan klockan 12:00 och 13:00. Han går även att nå på telefon 070-388 91 83.

De kliniker som har kalas är: Bergsjö, Bollnäs, Edsbyn, Hudiksvall, Ljusdal, Söderhamn, Ockelbo (fredag), Hofors, Sandviken, Valbo, Andersberg, Bomhus, Sätra, Strömsbro, Slottstorget.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.