Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

”Stark ekonomi ger bättre tandvård”

Gammal stol Ny "unit"

 

För länge sedan satt man på hårda enkla stolar hos tandläkaren. I dag sitter man på betydligt skönare, och mer avancerade, varianter. Det är en av effekterna av en stark ekonomi.

Folktandvården Gävleborg hade 2014 just ett starkt ekonomiskt år. När siffrorna för året sammanställts visar Folktandvården Gävleborg en vinst på 11,5 miljoner.
- Oerhört glädjande! Att driva Folktandvård är lite speciellt. Vi ska vara vinstdrivande och är konkurrensutsatta, precis som många andra företag, men vi ska samtidigt verka för god tandhälsa i samhället och har ett folkhälsoperspektiv på verksamheten, säger Barry Gustafsson, styrelseordförande.

Siffrorna visar många plus: 417 anställda (jämfört med 412 året innan), ökad omsättning till nära 414 miljoner (399 året innan), en nettomarginal på 4,1 procent och soliditet på 51 procent.

Maria Lönnbark, VD, är nöjd:
- Ordning på ekonomin skapar möjligheter för de anställda och därmed bättre tandvård för invånarna i Hälsingland och Gästrikland. Glädjande är att vi är den Folktandvård som har störst marknadsandel av samtliga Folktandvårdar i landet.En verklig milstolpe under året var att börja bedriva specialistutbildning i egen regi.- Det synliggör den kompetens vi har och visar att vi har medarbetare som brinner för sina ämnen och vill utvecklas, säger Maria Lönnbark och Barry Gustafsson. Den starka ekonomin bidrog bland annat även till inköp av 30 nya unitar (jo, man kallar tandläkarstolar så numera), 30 nya röntgenapparater och 5 lyftar för patienter som inte kan förflytta sig själva.
Folktandvårdens uppdrag är alla medborgares rätt till god tandvård – oavsett var i länet man bor.

 

Barry Gustafsson (s), Erik Holmestig (c), Hans Olsson (m), Jan Näsholm (svg), Tommy Cavallin (v), Bengt Sahlin (mp) Annika Huber (s) (ej med på bild).

 

FOTNOT: Folktandvårdens nya styrelse består av: ordförande Barry Gustafsson (s), Erik Holmestig (c), Hans Olsson (m), Jan Näsholm (svg), Tommy Cavallin (v), Bengt Sahlin (mp) Annika Huber (s).

KONTAKT: Barry Gustavsson, styrelseordförande 070-388 91 83.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.