Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Prestigefyllt pris för artikel om tandreglering

Ingalill Feldmann, odont.dr och övertandläkare, vid Specialisttandvården Tandreglering i Gävle, har tilldelats pris för bästa publicerade vetenskapliga artikel i European Journal of Orthodontics 2012.

Ingalill som är verksam som tandläkare i tandreglering har alltså tilldelats ”Beni Solow award”. Priset delades ut i samband med EOS-kongressen (European Orthodontic Society) som i år hölls i Reykjavik. Förutom ett diplom ingick en prissumma av 2500 pund. Ingalill Feldmann, odont.dr och övertandläkareArtikeln har titeln: ”Orthodontic anchoring techniques and its influence on pain, discomfort and jaw function – A randomized controlled trial” och som medförfattare har Ingalill haft professor Thomas List och professor Lars Bondemark, båda Malmö högskola.

- Det här är naturligtvis otroligt hedrande och roligt men också ett stort erkännande av den kliniska forskning som vi bedriver vid vår klinik och som möjliggörs genom ett nära samarbete med Landstingets FOU-enhet, säger Ingalill Feldmann.

Ingalills avhandlingsarbete från 2007 visade att implantat som stabiliserande hjälpmedel vid tandförflyttning var effektivt och uppvisade stora potentiella möjligheter för framtiden. Denna artikel är en del av ett uppföljningsprojekt där även patienternas upplevelser av denna nya teknik analyseras, vilket naturligtvis är minst lika viktigt när behandlingsrekommendationer skall formuleras.  Prissumman kommer att användas som en del i fortsatt forskningsfinansiering.

Fakta
European Orthodontic Society är en europeisk förening för ortodontister (specialister i tandreglering) i syfte att främja alla aspekter av tandreglering och dess vetenskap för bästa samhällsnytta.   

Kontakt
Övertandläkare Ingalill Feldmann, 070- 523 09 63. 

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.