Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Maria Lönnbark slutar nästa år

Maria Lönnbark slutar som vd för Folktandvården Gävleborg under våren.
- Mitt förordnande går ut efter fyra år och jag känner att det är dags att växla ner. För mig är det viktigt att verksamheten fortsätter utvecklas och därför känns det som att det nu, när det går väldigt bra för oss, är rätt tid att låta någon annan ta över, säger hon.

Folktandvården Gävleborg är den folktandvård i Sverige som har högst marknadsandel.

Barry Gustafsson, styrelseordförande, berömmer hennes arbete.

- Maria Lönnbark har gjort ett fantastiskt arbete under de här åren. Hon har skapat ett lugn och ett engagemang där jag tror alla känner att de är med, säger han.

Att Maria Lönnbark redan nu meddelat att hon vill kliva tillbaka skapar ett lugn i processen att hitta hennes efterträdare.

- Nu ska vi tillsammans med verksamhetens chefer ta den tid som behövs för att arbeta med att hitta en efterträdare som kan vara med och utveckla Folktandvården Gävleborg vidare, säger Barry Gustafsson.

Maria Lönnbark har, förutom de senaste fyra åren som vd, arbetet i verksamheten som tandläkare och klinikchef sedan hon nyutexaminerad kom till Hofors för 38 år sedan.

- Att ha fått vara med och bidra till den goda verksamhet vi har i Folktandvården Gävleborg idag är en ynnest, säger hon.

Både Barry Gustafsson och Maria Lönnbark betonar vikten av att efterträdaren ska få tid att slussas in och sätta sig in i verksamheten.

- Skiftet kommer att ske någon gång under nästa år. Jag kommer att finnas kvar som ett stöd och också som tandläkare. Vi har många spännande projekt framför oss som vi ska fortsätta att arbeta med, säger Maria Lönnbark.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.