Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Maria Lönnbark fortsätter som vd för Folktandvården Gävleborg

Maria Lönnbark som sedan hösten 2012 varit tillförordnad vd för Folktandvården Gävleborg blir nu ordinarie vd för bolaget. Det beslutade Folktandvårdens styrelse idag.

- Maria Lönnbark fick ett tydligt uppdrag av styrelsen att se över organisationen och lönsamheten i bolaget när hon tillträdde som tillförordnad vd i september 2012. Hon har med råge uppfyllt de krav som vi ställde vid det tillfället och verksamheten levererar nu mycket goda resultat, därför har hon styrelsens fulla förtroende att fortsätta sitt uppdrag, säger Barry Gustafsson (S), styrelseordförande Folktandvården Gävleborg AB.

Fram till i höstas var Maria Lönnbark distriktschef för västra Gästrikland, dessförinnan var hon under flera år klinikchef för Folktandvården i Hofors och i Bomhus. Maria Lönnbark tog sin tandläkarexamen 1977 och har praktiserat i länet sedan 1978. Sedan oktober 2012 har hon fungerat som tillförordnad vd för bolaget, bland annat med uppdraget att vända den negativa ekonomiska utveckling som Folktandvården hamnade i de tre första kvartalen förra året. Efter att Folktandvården nu bland annat har förändrat organisationen har lönsamheten förbättrats betydligt. Resultatet för 2012 blev 5,2 miljoner kronor efter skatt. Under 2013 visar Folktandvården fortsatt goda resultat.

Attraktiv arbetsgivare
Folktandvården Gävleborg är länets största aktör inom tandvård, med ansvar för drygt 100.000 kunder och har cirka 400 anställda medarbetare vid 19 allmäntandvårdskliniker och två specialisttandvårdskliniker. Utöver att fortsätta arbeta för god folkhälsa och lönsamhet, är en del i Maria Lönnbarks uppdrag också att driva frågan om personalförsörjning – en angelägen fråga är att attrahera ny personal. Folktandvården har en förhållandevis hög medelålder bland personalen, främst bland specialisterna. Andelen tandläkare förväntas minska med 20 procent fram till 2025.
- Vårt värdegrundsarbete är viktigt under 2013, vi vill ge förutsättningarna för att hitta medarbetare som vill stanna kvar i organisationen. Vi vill att Folktandvården ska vara en attraktiv arbetsgivare, säger Maria Lönnbark

Kontakt

Barry Gustafsson (S), styrelseordförande Folktandvården Gävleborg
070-388 91 83

Maria Lönnbark, vd Folktandvården Gävleborg
070-219 83 23

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.