Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Lyft när Folktandvården i Gävleborg får nya lokaler

Bättre för både patienter och personal. Fler anställda och möjlighet att ta emot nya patienter. Det blir effekterna när Folktandvården Gävleborgs klinik i Strömsbro nu flyttar in i helt nya lokaler i ett av Gävles mest expansiva områden.


Agneta Källberg, teamchef och Amanda Fasching, tandsköterska på kliniken.
Fotograf: Britt Mattsson

Större lokaler 

- Ett stort lyft för kliniken och därmed för både personalen och patienterna, säger klinikchefen Roberto Deiaco.Den nya kliniken ligger i en ny byggnad, nära Gävle Golfklubb, som man delar med en matbutik, ett apotek och en blomsteraffär med kaffeservering. Stora bostadsområden har byggts och fortsätter byggas i närheten, så kliniken hamnar strategiskt väldigt bra. I den gamla kliniken fanns sju rum. I den nya blir det elva, varav ett operationsrum.

Lyft för kunderna

Två till tandhygienister har anställts och under våren bemannas kliniken med ytterligare en tandläkare. Detta gynnar i högsta grad både befintliga patienter och öppnar för att ta emot fler.- Nya lokaler och en satsning på teknologi, med scanning och annat, gör det lättare att rekrytera, konstaterar Roberto Deiaco.Operationsrummet och den nya tekniken gör att behandlingar som tidigare inte kunde göras i Strömsbro nu blir möjliga där. Roberto Deiaco ser stor potential i samarbeten med andra kliniker i framtiden.

Lyft för de anställda

För de anställda blir det mycket bättre arbetsmiljö med de nya lokalerna. Teamchefen Agneta Källberg, som varit den på kliniken som haft kontakterna kring byggnationen och flytten, säger:- Allt blir mer lättjobbat. Jag ser en nytändning hos medarbetarna. Bara en sådan sak som att den gamla kliniken haft en ynka toalett på arton anställda…
- Vi delar fastighet med en matbutik, apotek och blomsteraffär med kaffeservering. Det är något helt nytt och kanske kan öppna för spännande samverkan.


Den nya kliniken öppnar måndag 8 oktober då den gamla kliniken stänger.


Kontakt:

Roberto Deiaco, 070 – 623 53 79
Agneta Källberg, 072 – 734 81 33

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Pressbild