Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Historiskt spadtag när Folktandvården bygger nytt

Historia.

Det skapas torsdag den 3 november i Hudiksvall. Då, klockan 11.00, tas nämligen det första spadtaget för Folktandvården Gävleborgs nya klinik vid Varvet i hamnen i Hudiksvall.

Maria Lönnbark, Folktandvården Gävleborgs vd, ser fram mot dagen:
- Det är inte varje dag vi bygger en ny klinik och än mindre en klinik av den här kalibern. Hon ser satsningen som ett led i arbetet att erbjuda alla invånare i Gästrikland och Hälsingland samma starka tandvård.
- Jag är övertygad om att det som startar den 3 november kommer att betyda mycket för invånarna i både Hudiksvall och i stora delar av Hälsingland under lång tid framöver. Fantastiskt roligt, säger Folktandvårdens styrelseordförande Barry Gustavsson.

När spadtaget tagits, och många fler efter det, kommer det att om cirka ett år ha vuxit fram ett kompetenscentrum, ett nav i Hälsingland, med bra tillgänglighet både när det gäller öppettider och behandlingar som utförs.
Hela 26 toppmoderna behandlingsrum och en konferensdel för bland annat utbildningar och seminarier ger tandvården ett lyft.
- Specialister kommer att resa hit vilket gör att vi har mycket kompetens samlat på ett ställe. Fler patienter kommer att kunna få sin behandling utförd i närområdet och slippa resa, säger Kristina Malmström, klinikchef vid kliniken i Hudiksvall.

Det symboliskt viktiga spadtaget kommer att tas/övervakas av bland annat Eva Lindberg, ordförande Regionstyrelsen, Barry Gustavsson, Folktandvårdens styrelseordförande, Majvor Westberg Jönsson, kommunalråd Hudiksvall, Charlene Kiffer, kommunalråd, Jan Kroppegård, teknisk chef Hudiksvall, Hans Gyllow, planeringschef Hudiksvall, Per Svedberg, BMT, Maria Lönnbark vd Folktandvården Gävleborg, Kristina Malmström, klinikchef Folktandvården Hudiksvall, Peter Berggren, lokalstrateg Folktandvården, Johan Hedqvist, Ekonomi- och IT-chef Folktandvården, samt styrelsen för Folktandvården Gävleborg.


Kontakt 
Maria Lönnbark, mobil 070 - 219 83 23
Kristina Malmström, mobil 072 – 236 24 90
Barry Gustavsson, mobil 070 - 388 91 83

SÄRSKILT MEDDELANDE TILL MEDIA
Media är hjärtligt välkomna att närvara när spadtaget tas torsdag 3 november 11.00 vid Varvet i hamnen i Hudiksvall. Foto- och intervjutillfällen ges självklart.Frågor om detta tillfälle kan ställas till:Johan Hedqvist, mobil 070 – 387 42 77 

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.