Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Fortsatt vinst för Folktandvården Gävleborg

Folktandvården Gävleborg gjorde ett starkt resultat 2018. I tider när många inom vårdsektorn i landet har det ekonomiskt tufft känns det extra skönt att konstatera att vi återigen gör ett plusresultat, säger Johan Hedqvist, ekonomichef på Folktandvården

Vinsten blev 2,7 miljoner kronor med en nettomarginal på 0,5 %. Eftersom Folktandvården Gävleborg ägs helt av Region Gävleborg, blir det en utdelning till regionen.

- Pengarna går tillbaka till vårdsektorn. Precis som det ska vara, säger Johan Hedqvist. Även om vi inte når upp till vårt ägardirektiv på 1,5 %, så tycker jag att vi levererat ett bra resultat. Då vi under en period rekryterat kraftigt och ändå kan leverera ett positivt resultat ser jag det som ett verkligt styrkebesked. Det visar att Folktandvården Gävleborg är en stark aktör inom tandvården vilket gynnar alla invånare här, säger Johan Hedqvist.

Just rekryteringen är den stora utmaningen. Även där ser Folktandvården Gävleborg framgångar. Vd Ann-Christine Larsson Bolle, som själv kom till företaget under 2018, säger:

- Vi ska vara stolta över att vi bland annat rekryterat 14 tandläkare under 2018. Det är mycket! Vi har till och med rekryterat framgångsrikt till specialisttandvården vilket är oerhört svårt för många idag.

Ljus framtid

När Ann-Christine och Johan blickar framåt mot sommaren ser de fortsatta positiva tendenser.

- I samhällsdebatten hörs mycket om tandvårdens problem. Men de 450 medarbetarna gör en massa bra och ska vara stolta över det. Det är till exempel fantastiskt kul att situationen i Ljusdal, där det varit brist på medarbetare en tid, nu ser jättebra ut. Liksom att Hudiksvall med en nybyggd klinik blivit en magnet som lockar till sig medarbetare, säger Ann-Christine Larsson Bolle.

Barry Gustafsson, styrelseordförande, ser i det svenska samhället att många väljer att aktivt flytta bort från storstäderna, kanske som en följd av både höga bostadspriser och det växande intresset för miljöfrågan.

- Det tycker jag att vi kan märka. Jag tror att den vågen kommer att växa och det gynnar säkert oss i Gävleborg, säger Barry Gustafsson.

För mer information kontakta:
Johan Hedqvist, ekonomichef, 070-387 42 77.
Ann-Christine Larsson Bolle, vd, 072-201 48 80.
Barry Gustafsson (S), styrelseordförande, 070-388 91 83.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Pressbilder