Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Johan Hedqvist ny ekonomichef för Folktandvården Gävleborg i juni 2013

Johan Hedqvist är mitt uppe i flytten från Stockholm till Gävle med sin sambo Malin och deras tre barn. I Gävle väntar spännande utmaningar med nytt jobb och husbygge på tomten i Lindbacka.

 Bild familjenJohan och hans sambo Malin är båda uppvuxna i Gävle, han i Bomhus och hon i Sätra. De träffades på Högskolan i Gävle under sin utbildning, på Miljö-Kommunikation-Ekonomi programmet.  Efter utbildningen lockade jobb i Stockholm som en bra start för arbetslivet och 2002 flyttade paret till huvudstaden.

Återvända till uppväxtstaden
Under sina 11 år i Stockholm har familjen fått tre barn, som idag är sex, fyra och ett år gamla. Beslutet att flytta tillbaka till Gävle var från början inte helt enkelt. Det var Malin som presenterade idén med att återvända till uppväxtstaden där bådas föräldrar bor kvar.

Johan kände sig inte färdig med Stockholm, så tanken fick gro i ett par år. Efter en inbjudan från Gävle kommun, till ett evenemang på Junibacken, där Landstinget och Folktandvården medverkade fick familjen en positiv bild av Gävle, en känsla av en nytänkande stad med nya idéer och bitarna började falla på plats. 

Jobb på Folktandvården lockade
Johan jobbar sedan i juni 2013 som ekonomichef på Folktandvården i Gävleborg.

- Ett spännande större bolag med fokus både på folkhälsa samt ett ekonomiskt tänk.  Bilden av ett trögjobbat landstingsbolag har redan börjat suddas ut, säger Johan. Här är det nära till allt och det ger en större flexibilitet i vardagen och under sommaren går det stora flyttlasset norrut. Folktandvården inom hela Gävleborgs län kommer även de kommande åren vara i behov av nyrekrytering så jag hoppas att fler kommer att följa mitt exempel att flytta hemåt.

Johan och Malin om:
Det bästa med Gävle?

”Det är nära till allt och det krävs inga långa transportsträckor för jobb och fritidsaktiviteter.”

En solig dag i stan?

”Det finns så mycket saker att göra i eller runtomkring Gävle, men nu i början så kommer vi köpa en glass och promenera utåt Boulongern och känna att vi kommit tillbaka till vår hemstad. ”

Närheten till naturen:

”Vi har valt att bo nära naturen och havet för att vi trivs i den miljön. I Gävle finns det många fina friluftsområden som lockar både under sommar- och vintersäsong.”

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.