Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Folktandvården öppnar klinikerna

Folktandvården Gävleborg öppnar nu upp klinikerna i länet igen. Det är endast annexen i Järvsö, Hedesunda och delvis Delsbo som är fortsatt stängda. Öppningen innebär att folktandvården tar emot patienter med prioriterad vård.

Under den pågående covid-19 pandemin har folktandvården begränsat verksamheten till i första hand akuttandvård på utvalda kliniker. Men nu öppnar klinikerna i länet igen och välkomnar patienterna.

- Vi har samlat på oss uppskjuten vård under pandemin och de patienter som kallas in i första hand är de som har prioriterad vård som behöver tas omhand, säger Ann-Christine Larsson Bolle, vd för Folktandvården Gävleborg.

Patienter 70 år och äldre

För patienter som är 70 år och äldre som nu kan tas emot är det viktigt att det planerade besöket genomförs så att patienterna känner sig trygga.

Det är viktigt att man reser enskilt och undviker kollektiva färdmedel, inte sitter i väntrummet tillsammans med andra patienter och att så mycket som möjligt av behandlingen kan göras färdigt vid samma tillfälle för att minska antalet besök.

- Vi kommer också att göra allt från vår sida för att besöket ska kunna ske med så få kontakter som det går, säger Ann-Christine Larsson Bolle. T.ex. kommer vi att kunna boka ny tid direkt i behandlingsrummet och betalning för besöket kan ske via faktura.

Omhändertagandet av gruppen som är 70 år och äldre gäller ju för såväl folktandvård som privata vårdgivare och grundar sig på att smittläget för närvarande är stabilt i länet.

Till dig som behöver tandvård

Ring till din klinik. Väntetid kommer att uppstå nu när vi öppnar och prioriteringen utgår ifrån de som har störst behov som får komma först. 

Kontakt
Ann-Christine Larsson Bolle, vd, 072-201 48 80
Britta Schüllerquist, marknads- och kommunikationschef, 070-398 38 02

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.