Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Folktandvården öppnar akutmottagning i Gästrikland

Nu öppnar Folktandvården Gävleborg akutmottagning i Gästrikland för att underlätta för patienter med smärta och akuta besvär att få tid.

Akutmottagningen har öppet mån-fre 8.00 - 16.00 och helgfria lördagar 8.30 - 12.00.

- Nu är vi endast ett samtal bort, säger Ann-Christine Larsson Bolle, vd för Folktandvården Gävleborg.

Det gör att det blir enklare för patienterna som har ont och akuta besvär att komma i kontakt med och få en akut tid på någon av klinikerna i Gästrikland. Oavsett vilket nummer man ringer; 1177, till kliniken där man är patient eller direktnumret 026 -15 75 00 så får man valet akut och kan få en tid till närmaste klinik som har ledig tid.

- Vi tar med oss lärdomar från telefonrådgivningen som vi startade under pandemin i våras och anpassar till akutmottagningen, säger Ann-Christin Larsson Bolle.

Tjänsten gäller tillsvidare bara patienter i Gästrikland där den testas och för patienterna i Hälsingland gäller som tidigare att man ringer den klinik man brukar besöka.

- I Hälsingland har vi längre avstånd mellan klinikerna vilket gör det svårare att ge tid på en annan klinik än på orten där man bor. Här har vi också en annan möjlighet att ta emot patienterna som ringer direkt till kliniken, säger Ann-Christine Larsson Bolle. 

Kontakt
Pernilla Hedberg, klinikchef och koordinator, 026 -15 65 15.
Ann-Christine Larsson Bolle, vd, 072-201 48 80.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.