Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Folktandvården lanserar nytt verktyg i kampen mot karies

Med Rocka munnen flyttar Folktandvården in i svenska hem och telefoner. Appen som innehåller både spel och timer ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

När siffrorna visade en oroväckande ökning av karies hos yngre skolbarn insåg Folktandvården att man behövde ett nytt verktyg i kampen för friskare tänder. Samtliga Folktandvårdsorganisationer i hela landet står bakom den nya digitala satsningen för svensk folkhälsa och barntandvård.

- I Rocka munnen kopplar vi ihop tandborstningen och skärmtid i ett roligt spel så att familjen kan leka fram en bra vana tillsammans hemma. Målet är att tandborstningsrutinen ska mötas med ett uppspelt ”jag vill!” från barnen istället för ett tjatigt ”du måste” från föräldrarna, säger Eva-Karin Bergström, Leg tandhygienist, Folktandvården Västra Götaland.

Folktandvårdens historia innehåller många bevis på hur man framgångsrikt har förändrat och förbättrat tandhälsan – och folkhälsan – i Sverige. Idag finns ”lördagsgodis” med i Svenska Akademiens ordlista och har blivit en vardagsregel för både barn och vuxna som bidrar till att hålla en hälsosam livsstil.

- För att kunna fortsätta förebygga och vara världsbäst på friska tänder måste vi anpassa oss, utveckla oss och våga använda nya verktyg. I våra telefoner finns många appar som inspirerar och hjälper oss att hålla ordning i vardagen. Det känns självklart att Folktandvården ska finnas med där och peppa både små och stora att ta hand om tänderna, säger Ann-Christine Larsson Bolle, VD Folktandvården Gävleborg. 

 

MER INFORMATION KONTAKTA

Presskontakter
Eva-Karin Bergström
leg tandhygienist och Odont Dr 
Folktandvården Västra Götaland
073-326 11 10
eva-karin.bergstrom@vgregion.se

Ann-Christine Larsson Bolle
VD
Folktandvården Gävleborg
072-201 48 80

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Pressmaterial

Högupplösta bilder:

Bild på App »

Bild på barnen »