Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Folktandvården koncentrerar på färre kliniker

Folktandvården Gävleborg koncentrerar nu sin verksamhet till färre kliniker i länet. Detta görs med anledning av covid-19 för att kunna erbjuda trygg och patientsäker vård för de som behöver.

Det är klinikerna i Delsbo, Edsbyn, Ockelbo, Hofors, Valbo, Bomhus och Sätra som inte längre tar emot patienter på kliniken. I linje med den beredskapsplan som Folktandvården Gävleborg arbetar efter så kommer nu främst akut tandvård att kunna erbjudas.

- Den akuta tandvården är nu prioriterad i linje med våra ägardirektiv, men vi fortsätter i den mån det finns utrymme att också bedriva all annan tandvård, säger Ann-Christine Larsson Bolle, vd.

På de stängda klinikerna kommer vi fortfarande ta emot samtal och ge råd till patienter som behöver tandvård. Tandläkare kommer att ha telefonrådgivning och om besök på klinik behövs kommer patienter sedan att erbjudas på den klinik dit verksamheten koncentrerats.

De patienter som har tider inbokade kommer att bli kontaktade och få sin tid avbokad tillsvidare.

- Så fort vi ser att vi kan återgå till normalläge, kommer vi att kontakta de som hade tider inbokade för att fortsätta behandlingen, säger Ann-Christine Larsson Bolle.

Till dig som får akuta besvär och behöver tandvård

Ring till den klinik där du vanligtvis får din tandvård. Om dina besvär är akuta och behöver tas omhand behöver du resa till den klinik som har öppet.

Om du har akuta besvär som inte kan vänta, till exempel värk som inte avklingar trots värktabletter, olycksfall eller svårare skada och har konstaterad covid-19 eller har symptom som kan leda till misstanke om covid-19, kommer behandlingen att ske i den mobila trailern vid Gävle sjukhus. 

Du kan söka tandvård på din vanliga klinik om det gått 7 dygn sedan du fick symptom på luftvägsinfektion samt varit symtomfri från dessa i minst 2 dygn. 

 

Klinik som patient går på idag

Klinik som tar emot nu

Delsbo

Hudiksvall

Edsbyn

Bollnäs

Ockelbo

Strömsbro

Hofors

Sandviken

Valbo

Sandviken

Sätra

Strömsbro

Bomhus

Slottstorget

 

Klinikerna i Hedesunda, Andersberg och Järvsö är sedan tidigare tillfälligt stängda.


KONTAKT

Ann-Christine Larsson Bolle, vd, 072-201 48 80.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Pressbilder

Här kan du ladda ner högupplösta pressbilder:

» Ann-Christine Larsson Bolle, Färg

» Ann-Christine Larsson Bolle, Svartvit