Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

”Folktandvården ett litet FN”

FN-dagen firas den 24 oktober och många menar att det i år är viktigare än på mycket länge. I en orolig tid behöver folk från olika nationaliteter mötas.
Folktandvården Gävleborg gjorde inför FN-dagen en inventering för att se hur internationell deras verksamhet är, resultatet förvånade.

Inventeringen visade att Folktandvården Gävleborg har medarbetare från 24 länder som tillsammans pratar minst 26 språk! Arabiska, persiska, finska, sorani, ryska, spanska, kantonesiska och ett tjugotal språk till. Detta gör Folktandvården Gävleborg till en av Gävleborgs mest internationella arbetsplatser. ”Ett litet mini-FN”, som någon sa.

Gamla Folktandvården del av det nya Sverige
Folktandvården Gävleborgs marknadschef Britta Schüllerquist konstaterar:
- Vi visste att vi var internationella, men inte att vi var såååå internationella, Hon menar att det är en styrka och visar att den gamla organisationen Folktandvården i högsta grad är en del av det nya Sverige.
- Omvärldsfrågor är viktiga tycker jag. Den här mångfalden bland våra medarbetare är bra för våra patienter, inte minst för att många kan få hjälp på sitt eget språk, men den är också bra för medarbetarna, säger hon.
- Genom att få intryck och influenser från olika delar av världen utvecklas vi. Men det är också viktigt att vi i Sverige, som har en mycket bra tandvård, sprider den. Vi har ett starkt stipendieprogram inom Folktandvården Gävleborg. Många medarbetare får genom det chansen att resa ut i världen för att bidra till god tandhälsa i områden där den på grund av fattigdom är eftersatt.

FAKTA
Nationaliteter/områden bland medarbetarna i Folktandvården Gävleborg: Afghanistan, Chile, Dominikanska republiken, Egypten, Finland, Irak, Iran, Italien, Japan, Jordanien, Israel, Italien, Kroatien, Kurdistan, Libanon, Nederländerna, Norge, Palestina, Polen, Rumänien, Sverige, Syrien, Turkiet, Tyskland.

I bild från vänster
Reza Tahmasebi, Iran (persiska, ungerska och dari)
Tablo Jalal, Kurdistan (kurdiska)
Ashraf Qatanani, Palestina (arabiska)
Ingela Grönvall, Sverige (svenska, engelska)
Parviz Mobaraki, Iran (persiska och dari)
Elin Lindkvist, Kina

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.