Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Folktandvården bygger ny klinik i HudiksvallMaria Lönnbark, vd för Folktandvården Gävleborg, ser satsningen som ett led i arbetet att erbjuda alla invånare i Gästrikland och Hälsingland samma starka tandvård.

- Vi gör en kraftsamling och skapar ett kompetenscentrum, ett nav i Hälsingland, med bra tillgänglighet både när det gäller öppettider och behandlingar som utförs. Specialister kommer att resa hit vilket gör att vi har mycket kompetens samlat på ett ställe, säger Maria Lönnbark.

Karin Apel, klinikchef för specialistkliniken ortodonti, är inne på samma linje:

- Det blir bra för både medarbetare och patienter, där ortodonti (tandreglering) får lokaler anpassade efter sina behov.
De betonar att fler patienter kommer att kunna få sin behandling utförd i närområdet och slippa resa.

Folktandvården Gävleborg är sedan tidigare den folktandvård i Sverige som har högst marknadsandel och Maria Lönnbark ser byggnationen i Hudiksvall som en viktig pusselbit i den positiva utveckling man befinner sig i.

Kliniken börjar byggas i november-december och ska ligga vid Varvet i hamnen i Hudiksvall. Både allmän- och specialisttandvård kommer att rymmas i den och inflyttningsdatum beräknas bli om cirka ett år.

Kristina Malmström, klinikchef vid Folktandvården Hudiksvall, tycker att det blir ett lyft:

- Det är suveränt att kunna erbjuda kunder/patienter ett nybyggt, genomtänkt och fräscht kunskapscentrum för tandvård centralt i Hudiksvall.

Hon menar att det också är stimulerande för medarbetarna att få vara med och forma sin egen tandvårdsklinik.

- Vi är populära och har ett högt patienttryck. Det har lett till ett behov av att anställa fler och bygga större lokaler. Det är riktigt positivt. Den nya byggnaden med sina 26 behandlingsrum och en konferensdel för bland annat utbildningar och seminarier kommer att utgöra en självklar attraktionskraft vid rekryteringen av fler kollegor, säger Kristina Malmström.

 

Kontakt
Kristina Malmström, klinikchef, 072-236 24 90
Maria Lönnbark, vd 070-219 83 23

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.