Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Folktandvården öppnar akutklinik

Folktandvården öppnar en akutklinik i Tullhuset

Nu öppnar Folktandvården Gävleborg en akutklinik i Tullhuset på Gävle Strand. Måndag 11 oktober kör verksamheten igång och här kommer, som namnet säger, i första hand patienter med akuta besvär att tas emot.

Kliniken blir ett viktigt ansikte utåt och kommer initialt vara en akutklinik som har efterfrågats under lång tid. Hit kan man som patient komma med till exempel tandvärk, vid olyckshändelser eller när man har större skador som sönderbitna tänder. Men man kan naturligtvis välja att boka tid för undersökning eller behandling på sin ordinarie eller närmaste klinik.

Kliniken kommer också att ta emot patienter som inte är listade på någon av folktandvårdens kliniker eller är i länet tillfälligt. Planer finns också för att i framtiden kunna erbjuda utbildning och handledning för främst nya tandläkare. 

Hur gör man som patient om man har akuta besvär?

Från och med idag finns tre vägar in - antingen ringer du den klinik du brukar besöka eller den som ligger närmast där du bor eller direkt till Folktandvården Tullhuset. Patienten kommer sedan att få tid antingen på sin ordinarie klinik eller på akutkliniken.

Fakta

Adress Norra Skeppsbron 13C
Telefon 026 – 15 75 00
E-post ftv.tullhuset@regiongavleborg.se
Öppettider mån – fre 8:00 - 16:30
Klinikchef Anna Hammarström

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Pressbilder

Här kan du ladda ner högupplösta pressbilder:

Tullhuset 

Behandlingsrum

Reception

Anna Hammarström, klinikchef