Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Folktandvården Gävleborgs nya VD tillbaka där allt började

Ann-Christine Larsson Bolle, 52, gjorde sina första fyra år som tandläkare i Hudiksvall och Iggesund i början av 1990-talet. Sedan har ett halvt yrkesliv rullat på. Nu återvänder hon som ny VD för Folktandvården Gävleborg.

Ann-Christine Larsson Bolle

- Det känns fantastiskt roligt att det blir just Gävleborg. Det var ju här mitt yrkesliv började och jag har på håll alltid följt Folktandvården Gävleborg. När det är tandvårdsmässa brukar jag alltid besöka deras monter och uppdatera mig lite, säger hon.

Trondheim och Solna

Efter åren i Hudiksvall flyttade hon till Trondheim och arbetade där i fyra år som klinikchef innan hon och hennes man - Per Bolle som arbetade på Folktandvården i Bergsjö under åren hon var i Hudiksvall/Iggesund - tog över en privat verksamhet i Solna i slutet av 90-talet.
- Jag arbetade sedan där kliniskt som tandläkare till 2012, berättar hon.Den kliniken ingår i Praktikertjänst som är landets största koncern inom privat tand-, hälso- och sjukvård med omkring 10 000 anställda.


Tf kvalitetschef Praktikertjänst

Praktikertjänst såg ledaregenskaper hos henne.
- 2012 började jag som kvalitetschef för tandvården i Praktikertjänst och blev sedan patientsäkerhetschef för hela sjuk- och tandvården, säger hon. Närmast kommer hon från en roll som tf kvalitetschef.


Längtan efter att arbeta med tandvård igen

I november var hon på semester i Portugal.
- Telefonen ringde och ett rekryteringsföretag undrade om jag var intresserad av en tjänst som VD för Folktandvården Gävleborg. Hon konstaterar att det var tur att samtalet kom under en ledighet.
- Om de ringt mitt under brinnande arbete kanske jag inte hade reflekterat. Nu hann jag fundera, säger hon.


Intressant utmaning

Funderingarna snurrade kring minnet av tiden i Hudiksvall, en intressant utmaning, längtan efter att bara arbeta med tandvård igen och landade i att, jo, det kändes bra.
- Jag träffade Barry Gustafsson, styrelseordförande, och Sara Karlsson, HR-chefen. Sara kändes trygg och gav en väldigt bra bild av arbetet inom Folktandvården Gävleborg, berättar hon. Hon ser fram mot att lära sig organisationen nu.
- Det har hänt mycket sedan jag slutade, både med mig och med Folktandvården Gävleborg. Det är jag ödmjuk inför. Det måste få ta tid att både se utmaningar och styrkor. Barry Gustafsson, styrelseordförande i Folktandvården Gävleborg, kommenterar:
- Vi hade många starka kandidater. Men när vi träffade Ann-Christine kändes det väldigt bra. Hon har både en hög kompetens och ett sätt att vara som skapar stort förtroende och vilja till samtal. Det är en viktig ledaregenskap. 


KONTAKT

Britta Schüllerquist, kommunikationschef 070-398 38 02.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Pressbilder

Här kan du ladda ner högupplösta pressbilder:

» Ann-Christine Larsson Bolle, Färg

» Ann-Christine Larsson Bolle, Svartvit