Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Fina siffror för Folktandvården Gävleborg under 2012

Folktandvården Gävleborg har vänt den negativa ekonomiska utvecklingen som syntes under 2011 och under första halvan av förra året.

2012 blev resultatet 5,2 miljoner kronor efter skatt.Årsredovisning 2012

- Från att ha haft en dålig lönsamhet fram till september skedde en enorm förbättring under sista kvartalet, med ett fantastiskt resultat för året som helhet, säger Folktandvårdens styrelseordförande Barry Gustafsson (S).

2012 var ett händelserikt år för Folktandvården Gävleborg. Bland några av de viktigaste punkterna finns en ökad tillgänglighet inom specialisttandvården, tre nya övertandläkare på plats inom organisationen och uppmärksammade folkhälsoinsatser där tobaksarbetet var i fokus. Ett försök med en ny distriktsorganisation prövades under året, men den nya organisationen lades ned i oktober. Då tillträdde också Maria Lönnbark som tillförordnad VD, med uppdraget att se över organisationen och att vända den ekonomiska negativa trenden. 

God stämning
Att hitta och attrahera ny personal är fortsatt angeläget för Folktandvården, som har en förhållandevis hög medelålder bland personalen, främst bland specialisterna. Andelen tandläkare förväntas minska med 20 procent fram till 2025. Folktandvårdens värdegrundsarbete kommer därför att bli viktigt under 2013, arbetet syftar till att ge förutsättningarna för att attrahera och få medarbetare som vill stanna kvar i organisationen.

- Ska vi klara vårt uppdrag och kunna rekrytera nya medarbetare är det viktigt att vi har en god stämning i Folktandvården och resurser att ge medarbetarna utveckling i sitt arbete, särskilt när det är kunnande vi säljer, säger Barry Gustafsson. 

Kontakt
Barry Gustafsson (S), styrelseordförande Folktandvården Gävleborg AB, 070-388 91 83.
Maria Lönnbark, tf vd Folktandvården Gävleborg AB, 070-219 83 23.

Läs mera.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.