Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Ett lyft för tandvården i regionen

Folktandvården Gävleborgs nya klinik i Hudiksvall öppnar nu. Kliniken ses som en milstolpe i arbetet med att erbjuda alla invånare i Gästrikland och Hälsingland samma starka tandvård.


Kristina Malmström, klinikchef allmäntandvård, är mycket stolt:
- Lokalerna är trevliga, moderna och har fått en rogivande utformning. Inte minst är så gott som all utrustning helt ny och bygger på ny teknik. Detta gör kliniken funktionell och fräsch. Dessutom är vi granne med havet! 
Det sista, menar hon, är bra för att få både välmående personal och för att skapa en skön miljö för patienterna. Just patienterna har stått i fokus för satsningen.


Kristina Malmström och Eva Wesslén


Kompetenscentrum i Hudiksvall

I Hudiksvall skapas nu ett kompetenscentrum, ett nav, med bra tillgänglighet både gällande öppettider och vilken typ av behandlingar som kan utföras.
Specialister från Specialisttandvården kan här i betydligt högre utsträckning möta och behandla patienter – istället för att patienterna måste åka till Gävle.
För boende i stora delar av Hälsingland innebär det ett minskat resande när de ska träffa bland annat käkkirurg, parodontolog (tandlossning), ortodontist (tandreglering), protetiker och pedodontist (barntandvård).
Karin Apel Eriksson, klinikchef för specialisttandvården ortodonti, ser stora vinster:
- Det blir bra för både medarbetare och patienter, där ortodonti får lokaler anpassade efter sina behov med större enskilda behandlingsrum. Dessutom har ett nytt tandtekniskt laboratorium byggts.


Behålla och rekrytera medarbetare

Att en rad specialister kommer att arbeta en hel del tid i Hudiksvall ser klinikchefen Kristina Malmström som positivt av fler anledningar.
- Vi har en modern konferens- och utbildningsdel för terapimöten och utbildningar. Vi jobbar med stort fokus på kunskapsöverföring och utbyte mellan varandra inom de olika yrkesgrupperna. Kompetensnivån ska vara högsta tänkbara! Detta sammantaget hoppas vi ska gynna oss i Hälsingland när det gäller att behålla och rekrytera personal. 


Minimalt resande för hälsingarna

Kristina Malmström betonar:
- Det är viktigt för att hälsingarna ska känna att de får en helhet som patienter hos oss, med minimerat resande samt trygg och professionell heltäckande tandvård. Det vill säga; all sorts tandvård för alla stadier i livet.  
Mats Hallman, chef för specialisterna på Gävle sjukhus ser en fantastisk potential i detta bygge, där både klinisk och teoretisk utbildning för tandvårdspersonal kan kombineras med bästa omhändertagande av patienterna. Han konstaterar att det blir ett lyft för tandvården i regionen.
Den nya kliniken har 26 behandlingsrum och två operationsrum.
Den 22 januari är kliniken i full drift.

Folktandvårdens övriga kliniker i Hälsingland; Järvsö, Ljusdal, Bollnäs, Edsbyn, Söderhamn, Delsbo, Iggesund och Bergsjö.


Kontakt
Kristina Malmström, 072-236 24 90
Karin Apel Eriksson, 070-250 58 48

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.