Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Bra tandvård – var man än bor


Människor bor där de bor.

Under 2015 blev det något av ledord för Folktandvården Gävleborg. Eller för att citera styrelseordförande Barry Gustafsson:

- Folk bor där de bor och vår uppgift är att ge dem, alla som bor i Hälsingland och Gästrikland, bästa möjliga vård och tandvård och service. Det måste alltid vara vårt fokus.

För att lyckas är en stark ekonomi en förutsättning.

Det är därför med tillfredsställelse han konstaterar att Folktandvården Gävleborg, som faktiskt är ett av Sveriges fyra största tandvårdsbolag, ser tillbaka på ännu ett framgångsrikt år.

Omsättningen ökade med sju miljoner till 424 miljoner kronor och antalet anställda växte med nio personer till 426.

- Vi uppnådde 2015 det rörelseresultat som vi hade budgeterat för. Det är bra och visar att rörelsen rullar på. Det redovisade resultatet ser visserligen lägre ut än tidigare, men det beror på att vi tagit höjd för våra framtida pensionskostnader, konstaterar Barry Gustafsson.


Maria Lönnbark, VD, säger att 2015 var ett år med utmaningar.

- Det man inte kunde förutse var förstås hösten med så många nyanlända, asylsökande. Många av dem barn och ungdomar.

Hon konstaterar att det är en del i Folktandvårdens uppdrag att ta hand om dessa.

- Jag kan med stolthet se att vi gjort mycket bra för att lösa den här situationen och att vi tagit hand om dem som behöver vår vård och omsorg.

Hon ser också mycket annat bra som hände:

- En ny glesbygdsklinik i Hedesunda, mobil tandvård på flera äldreboenden, minskad antibiotikaförskrivning, många interna utbildningar för att både bredda och sprida kompetensen i vår region...


Maria Lönnbark betonar vikten av att hålla ihop de 21 klinikerna i regionen – och är stolt över att Folktandvården Gävleborg är den folktandvård i landet som har högst marknadsandel.

Hon och Barry Gustafsson betonar att tanken är att Folktandvården Gävleborg ska fortsätta vara precis det namnet lovar: tandvård för folket i Gävleborg.

Oavsett var och hur man bor.

 

Kontakt
Barry Gustafsson, styrelseordförande, mob 070-388 91 83
Maria Lönnbark, VD, mob 070-219 83 23

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.