Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Leverantörer

Fakturering

Nytt lagkrav

Från den 1 april 2019 blir det ett nytt lagkrav om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, Folktandvården Gävleborg AB, ska därför faktureras med en e-faktura enligt en ny standard (PEPPOL BIS BILLING). Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

Olika alternativ för e-faktura 

1. E-faktura via PEPPOL

Folktandvården Gävleborg kan ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. I så fall behöver ni ansluta er via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL-nätverket. 

Den elektroniska ID-adressen i PEPPOL är: 0007:5567021836

2. E-faktura annat alternativ via Standardkanalen

Ett annat alternativ är att använda vår VAN-tjänst, Visma. Visma Proceedo samarbetar med ett antal operatörer som kan leverera passande alternativ att skicka e-faktura till Folktandvården Gävleborg. I nuläget ingår följande operatörer i Standardkanalen; InExchange, Pagero, Crediflow, Basware, Tieto, Evry, Bankgirocentralen, Visma SPCS, Lexmark/Kofax (Fakturaportalen).

GLN nr: 7350077800007


3. E-faktura registreras själv av leverantör via Supplier Center/Leverantörsportalen

Leverantör bjuds in och kan själva registrera och skapa sin e-faktura i Folktandvårdens fakturaportal, Visma Proceedos Leverantörsportal. Kontakta ekonomiftv@regiongavleborg.se så bjuds du in som leverantör för att ansluta dig som användare. Ange ditt organisationsnummer, företagsnamn samt mailadress till kontaktperson som sedan får mejl från Visma Proceedo med en länk och instruktioner hur man registrerar sig i leverantörsportalen.

Fakturareferens

Fakturan ska alltid innehålla en femsiffrig nummerkod vilket är beställarenhetens kostnadsställe som läggs i fältet ”Er referens”. Kontaktperson kan anges i fakturatexten men ska inte anges tillsammans med fakturareferens.

Betalningspåminnelser

Betalningspåminnelser skickas till följande e-post ekonomiftv@regiongavleborg.se

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Organisationsnummer 
Folktandvården Gävleborg AB
556702-1836  

Momsreg.nr/VAT-nr
SE556702183601