Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Brinner för att utbilda och handleda

Rand Mahdi Blomberg, tandläkare och handledningssamordnare

Det var självklart för Rand Mahdi Blomberg, tandläkare och handledningssamordnare, att välja ett yrke inom vården. Med båda föräldrarna i branschen, som läkare och apotekare, föll det sig naturligt.

Varför tandläkare?

– Det som avgjorde mitt yrkesval var att inom tandläkaryrket får jag både möta och hjälpa patienter samtidigt som det är ett hantverk, förklara Rand. 

Flera olika roller

I år är det 12 år sedan hon plockade ut sin examen i Umeå. Inom Folktandvården Gävleborg har hon fått möjligheten att växa och utvecklas under dessa år i många olika roller, givetvis som tandläkare, men även som teamchef på kliniken i Bomhus. Hon har även gästspelat på flera kliniker i Gästrikland och arbetat en tid på Specialisttandvården Gävle sjukhus.

Se mina kollegor växa

Nu jobbar hon i Sandviken som tandläkare och som handledningssamordnare, en roll som hon verkligen brinner för.

– Jag har ett stort intresse för att utbilda och handleda. Jag tycker om att dela med mig mina erfarenheter, eftersom jag får så mycket tillbaka när jag ser mina kollegor växa. Det är otroligt roligt och inspirerande för mig.

Teamarbetet gör stor skillnad

Det märks också när hon ska beskriva en riktigt bra dag på jobbet, för utan att tveka lyfter hon fram just samarbetet med kollegorna.

– För mig är teamarbetet det viktigaste, att vi hjälper och stöttar varandra så att dagen flyter på smidigt och att vi har roligt tillsammans, framhåller Rand. 

Spelar handledningen en avgörande roll för dig? Bra. Inom Folktandvården Gävleborg har vi ett gediget handledarprogram. Boka in en prova-på-dag, så berättar vi mer. 

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.