Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Redo för större ledarroller

Parichehr Kiaei, distriktstandläkare på Folktandvården Hofors

När Parichehr Kiaei, distriktstandläkare på Folktandvården Hofors, flyttade till Gävleborg för drygt 10 år sedan, hade hon ingen anknytning till regionen.

Kollegorna på kliniken blev som en andra familj för henne och med rätt förutsättningar har hon verkligen blommat ut i sin yrkesroll och som ledare. En avgörande pusselbit var också nomineringen till regionens chefsbank 2020, som hon precis har gått klart.

– Jag tycker att det är roligt att få ny kunskap och att vara delaktig. Efter chefsbanken ser jag nu fram emot en större ledarroll och att få använda mina nya kunskaper, säger Parichehr.

Skuggat två ledare

Under utbildningen valde hon att skugga två ledare inom organisationen. Hon valde en klinikchef, i det här fallet Annika Olsson i Sandviken och en högre chef, Bengt Vikman, allas vår cheftandläkare.

– Det jag tar med mig från skuggningen av Annika, är hennes tydlighet gentemot medarbetarna, hennes ödmjukhet och lugn. Bengt lärde mig vikten av att verkligen sätta mig in i uppdraget och att jag måste bena ut och sätta upp delmål för att uppnå slutmålet, förklarar hon. 

På frågan om hon kommer välja ledarskapet i framtiden, svarar hon utan att tveka;
– Ja, absolut jag känner riktig sugen på att använda mig av mina nya insikter om mig själv, ledarskap och att praktisera aktivt lyssnande när jag samtalar, avslutar Parichehr.

Parichehr har alldeles nyligen tagit över som klinikchef på kliniken i Hofors och får använda sig av sina nya kunskaper.

Är ledarskap något för dig? Läs mer om vår karriärvägar

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.