Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Från tandsköterska till tandhygienist

Lisa Brun, tandhygienist i Hudiksvall-Delsbo

Det var under ett besök hos tandläkaren som Lisa Brun upptäckte tandvården och yrket tandsköterska. Efter 10 år som tandsköterska tog hon chansen att vidareutbilda sig genom att gå en uppdragsutbildning till tandhygienist vid Jönköpings University. 

– Jag har alltid tyckt att det är roligt att lära mig nya saker och att plugga. Det var också en fantastik möjlighet att få vidareutbilda sig och samtidigt ha kvar all trygghet och en garanterad tjänst när jag var klar, säger Lisa, som idag jobbar som tandhygienist på Folktandvården Hudiksvall-Delsbo.

Ansvara för sina egna patienter

Lisa hade med sig en massa erfarenhet och kompetens när hon började plugga, bland annat hade hon haft egna barnundersökningar när hon jobbade som tandsköterska. Den största skillnaden nu är att hon ansvarar för sina egna patienter, göra behandlingsplaner och utvärderar.

– Det är superroligt att ansvara själv och att känna att jag har tillräcklig kunskap och kan hjälpa mina patienter att förbättra sin munhälsa. Men jag är glad att jag arbetat som tandsköterska innan, för det ger mig bra koll på de behandlingar som tandläkare utför och därmed har jag en större förståelse, framhåller hon. 

Modern klinik

Kliniken i Hudiksvall-Delsbo är en stor och modern klinik med en massa trevliga och hjälpsamma kollegor, som gör hela skillnaden. Kliniken är också något av ett kunskapscentrum med både allmäntandvård och specialistverksamhet. Det gör att det alltid finns specialister på plats att fråga och att knyta kontakt med.

– Mina kollegor är verkligen en stor del av att jag trivs så bra på jobbet. Utan dem att fråga och skratta med skulle dagarna inte fungera, säger Lisa utan att tveka.

Fler utvecklingsmöjligheter? Läs om möjligheterna till karriär och vidareutveckling som finns inom Folktandvården Gävleborg.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.