Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Operationstandsköterska är ett spännande och roligt yrke

Hanna Lindenmark trivdes från första stund på Specialisttandvården Gävle sjukhus

Som barn satt Hanna Lindenmark ofta och bläddrade i anatomiböcker och fascinerades av människokroppen. Därför var det en självklarhet att hon skulle välja ett vårdyrke och valet föll på tandsköterska. 2016 hämtade hon ut sin examen och har sedan dess jobbat som operationstandsköterska inom specialisttandvården, något hon inte ångrat en sekund!

– Min roll som operationstandsköterska är i första hand att assistera våra käkkirurger vid alla olika typer av ingrepp. Alltifrån små provtagningar, så kallade biopsier, till stora operationer som ibland kan ta 5-6 timmar under narkos. Det kan vara allt från trauman eller planerade käkförflyttningar. Sedan har vi sköterskor jour var 5:e vecka, och då kan man när som helst på dygnet bli inringd för jobb, berättar Hanna. 

Variationsrikt jobb
Att jobbet betyder mycket går det inte att ta miste på. Hon beskriver sitt team och sina närmaste kollegor som sin andra familj. En grupp som är oerhört tajt och som har väldigt roligt tillsammans. Hon framhåller också Specialisttandvården Gävle sjukhus som arbetsplats, där handledningen är väldigt bra och det finns stora möjligheter till fördjupad kompetens och vidareutveckling. Samarbetet mellan avdelningarna inom Specialisttandvården och även andra avdelningar här på sjukhuset gör jobbet väldigt variationsrikt. 

– En riktigt bra dag på jobbet är när vi alla i teamet får dagen att flyta på tillsammans. Här jobbar vi delegerat och kan ibland ha uppåt 15 operationer på en och samma dag. Rätt som det är kan det också dyka upp något akut och då gäller det att tänka lösningsorienterat. Det är det som är så spännande och roligt med mitt jobb - vad som helst kan hända!

Är du nyfiken på fler yrken inom tandvården? Läs om vad en tandtekniker, tandsköterska, tandläkare eller klinikchef jobbar med inom bolaget.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.