Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Det bästa av två världar


Med en fot i kliniskt arbete och en i uppsökande tandvård och utbildning får Frida Wiklund, tandhygienist inom Folktandvården Gävleborg, det bästa av två världar. Det innebär att hon mixar och jobbar några på kliniken i Hudiksvall och några på Folkhälsofunktionen.

– Att ha en kombinerad tjänst är fantastiskt! Jag får det bästa av 2 världar. Jag får möta föräldrar och barn när jag och en BVC-sköterska har gemensam mottagning. Samtidigt jobbar jag också kliniskt på Folktandvården Hudiksvall. Där möter och behandlar patienter tillsammans med helt gäng med erfarna kollegor, säger Frida.

Teamarbete 

De dagar hon jobbar på kliniken ingår hon alltid i team med både tandläkare och tandsköterskor. På Folkhälsofunktionen hjälps hon och hennes kollegor åt med uppdragen, till exempel åker alltid ett team med en tandhygienist och en tandskötersk till äldreboenden när det är dags för screening.

Kliniken i Hudiksvall, som är Fridas hemmaklinik, är en stor, nybyggd klinik och något av ett kompetenscentrum i Hälsingland, med både allmäntandvård och specialistverksamhet under samma tak.

Snart klar med gymnasiet? Läs om vårt lärlingsprogram 

 


Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.