Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Brinner för förebyggande tandvård

Fatti Niromand, tandhygienist och teamchef på Folktandvården Valbo

När Fatti Niromand började jobba som tandhygienist inom Folktandvården Gävleborg 1998 var hon den yngsta medarbetaren i bolaget. 24 år senare har mycket hänt och  har hunnit jobba på två andra kliniker inom bolaget innan hon landade i Valbo.

– Det bästa med att jobba inom folktandvården är att det känns tryggt. Vi har en bra sammanhållning och bolaget satsar på sina medarbetare genom att erbjuda interna och externa utbildningar och kurser. 

Förebygga karies och parodontit
Det var under en praovecka i 8:an, som Fatti först fick upp ögonen för yrket. Intrycket att det var ett trevligt yrke fick henne senare att söka tandhygienistprogrammet på Högskolan i Gävle. Ett beslut hon aldrig ångrat. Som tandhygienist är hennes främsta mission att förebygga karies och parodontit. Tillsammans med patienterna hittar hon den bästa lösningen.

– Jag brinner för och är expert på just förebyggande tandvård. Därför var det extra kul när jag fick möjligheten att vidareutbilda mig inom beteendemedicinsk prevention och behandling, förklarar Fatti. 

I snart 7 år har hon också haft förmånen att också få jobba som teamchef på kliniken. Hon trivs med att kunna kombinera det kliniska arbetet med att leda och utveckla sina medarbetare. Tillsammans med dem förbättrar hon arbetssätt, formar kliniken så att alla trivs och får rätt förutsättningar att ge patienterna bästa möjliga tandvård.

Känner stolthet
Det går inte att undgå hur stolt Fatti är över kliniken och sina medarbetare. Tillsammans har de hittat ett bra flow, där arbetsglädje och omtanke om varandra genomsyrar allt. För henne är det också viktigt att varje medarbetare mår bra, trivs och får utvecklas inom sitt yrke. Uttrycket; det bästa är aldrig gott nog, stämmer mer än väl in.

När Fatemeh Niromand började jobba som tandhygienist inom Folktandvården Gävleborg 1998 var hon den yngsta medarbetaren i bolaget. 24 år senare har mycket hänt och Fatti (som hon också kallas) har hunnit jobba på två andra kliniker inom bolaget innan hon landade i Valbo.

Är du student?
Läs om möjligheterna att komma och ta oss på pulsen under en prova-på-dag.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.