Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Ett helt nytt liv i Hudiksvall

Ewa Kulig, tandläkare och klinikchef på Folktandvården Hudiksvall

Ewa Kulig föddes bokstavligen in i tandläkaryrket. Flytten till Sverige och Hudiksvall var däremot mer en slump. Hon åkte till Hudik för att hälsa på sin bästa vän från universitet i Polen och blev förälskad i Sverige och den lilla staden.

– Knappt 1 år efter första besöket hade jag vänt upp och ner på mitt liv, lärt mig ett nytt språk och var på väg till Hudiksvall redo att börja ett nytt avsnitt i mitt liv, säger Ewa och ler brett.

Det bästa hon gjort hittills

Nu drygt 5 år senare konstaterar hon att beslutet att komma hit och börja jobba på Folktandvården var det bästa hon gjort hittills i sitt liv. Precis när pandemin blossade upp klev Ewa på som klinikchef. Med all kunskap och alla erfarenheter från Region Gävleborgs chefsbank i ryggen har alla utmaningar känts lättare att hantera även om hon stundtals upplevt det som att hon mest släckt bränder.

– Min resa inom Folktandvården visar att det finns enorma möjligheter till utveckling. Jag blev faktiskt upptäckt här och har alltid känt mig uppskattad. Det har gett mig motivationen att våga ta nästa och nästa och nästa steg, säger Ewa Kulig, tandläkare och klinikchef inom Folktandvården Gävleborg.

Ewas driv och engagemang tog henne hela vägen från Polen till Folktandvården Hudiksvall. Tack vare att hon redan lärt sig språket fick hon godkänd legitimation direkt.

Studerat utomlands? Läs mer om praktisk tjänstgöring och vägen till svensk legitimation.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.