Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Caroline började som lärling
– idag jobbar hon som klinikchef

Caroline Sidfäldt jobbar idag som tandläkare och är klinikchef i Sätra

Caroline Sidfäldt var tidigt intresserad av tandläkaryrket. Det var just kombinationen av vetenskap och kreativitet som lockade. Samtidigt kändes det som ett stort steg att flytta och börja en 5-årig utbildning, utan att vara säker på att det var en karriär inom tandvården hon ville satsa på. Då dök möjligheten att jobba som lärling upp och gav henne möjligheten att pröva innan hon bestämde sig definitivt. 

– Jag fick prova på väldigt mycket och kände mig snabbt behövd och som en i gänget på kliniken! Jag insåg snabbt att det var ett väldigt varierande yrke. Det absolut bäst var alla arbetskamrater! Vi hade verkligen roligt på jobbet. Så när jag varit lärling ett år sökte jag tandläkarutbildningen i Umeå och kom in, berättar Caroline. 

Naturligt att återvända

Under studietiden sommarjobbade Caroline inom bolaget, så när det var dags att börja arbeta kändes det naturligt att återvända. 
– Jag tog examen 2010, och har sedan dess arbetat på tre kliniker i Gävleområdet. När tjänsten om klinikchef blev ledig på kliniken i Sätra, tog jag chansen till ännu en utmaning. Jag sökte tjänsten och fick den!

Kollegorna är det bästa

På frågan vad som är det allra bästa med att jobba inom Folktandvården Gävleborg, svarar hon utan att tveka; Kollegorna! Det finns alltid någon att fråga och att skratta tillsammans med. Enligt Caroline är just vår storlek – vår styrka. Just det faktum att hon har haft en stor organisation i ryggen har gett henne rätt förutsättningar att få utvecklas mer inom samhällsodontologi.

– Jag tycker om mötet med patienter och att få hjälpa människor. Det är också ett roligt, varierande och kreativt yrke, där det hela tiden finns nytt att lära och jag känner mig aldrig klar, utan kan utvecklas hela tiden, framhåller hon.  

Ta rygg på Caroline! Få betalt och testa på att jobba inom tandvården. Ett perfekt sätt att se om det kan vara din grej innan du satsar på en lång utbildning. Varje vår är antagningen till vårt lärlingsprogram öppen. 

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.