Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

En fantastisk arbetsmiljö

Åsa Gunnars, övertandläkare i käkkirurgi inom Specialisttandvården Gävle Sjukhus

Åsa Gunnars, övertandläkare i käkkirurgi på Specialisttandvården Gävle Sjukhus, är tillbaka inom Folktandvården Gävleborg, där hon började som tandläkare för si så där 23 år sedan. Närmast kommer flyttlasset ifrån Luleå där hon jobbat sedan 2002, men hon är född och uppvuxen i Lund.

– Det är flera anledningar till att jag nu återvänt till Folktandvården Gävleborg och Specialisttandvården Gävle sjukhus. Här har vi en fantastisk arbetsmiljö, det finns flera likasinnade och mycket kompetenta kollegor och sist men inte minst en verksamhetschef som ger oss alla rätt förutsättningar att utvecklas. Det är också ett stort plus att arbetsgivaren uppmuntrar forskning och att vi har specialistutbildning i samarbete med Eastmaninstitutet i Stockholm, framhåller Åsa.

Cirkeln är sluten

Tandläkaryrket intresserade henne långt mycket tidigare, redan i åttonde klass, när hon praoade hos en privattandläkare i Lund. Kirurgi fick hon upp ögonen för under de första åren i Gävle, när hon gick en kurs i visdomstandskirurgi på Specialisttandvården Gävle sjukhus. Efter det var hon fast och började sin resa mot att bli färdig käkkirurg. Den tog henne tillbaka till Skåne, där hon jobbade i 1,5 år som assistenttandläkare på Käkkirurgiska klinikerna i Lund och Helsingborg. Hon utbildade sig sedan i Luleå och Stockholm. Nu är hon tillbaka där allting började, cirkeln är sluten och ett nytt kapitel är påbörjat.

Bra samarbete

– Jag tycker det är en styrka att avdelningen för käkkirurgi är en av specialistavdelningar inom Folktandvården Gävleborg. Vi har ett mycket bra samarbete med öron-näsa-hals kliniken här i länet, liksom onkologen och strålbehandlingen, där vi har gemensamma patienter. Jag hoppas också att allmäntandvården upplever att det är enkelt att komma i kontakt med oss och att få hjälp, avslutar Åsa Gunnars.

Ta rygg på Åsa! Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.