Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Om oss

Om Folktandvården Gävleborg

På Folktandvården i Gävleborg vet vi vad som krävs för att behålla ett friskt leende genom hela livet. Vi har arbetat med förebyggande tandvård i över 80 år och är ett av de fjärde största tandvårdsföretagen i Sverige.

Många väljer Folktandvården Gävleborg

Idag finns våra kliniker på 13 orter i länet. De som besöker oss är i alla åldrar. När ett barn fyller tre år bjuder vi in till ett första besök. Upp till och med det år man fyller 24 är all tandvård gratis. Mer än hälften av de vuxna väljer att komma till oss, av barnen kommer 95 procent. Under ett år handlar det om ungefär 90 000 vuxna och 46 500 barn.

Folktandvården Gävleborg AB är ett bolag inom Region Gävleborg. Vi har ca 450 anställda på våra kliniker som består av allmäntandvård och specialisttandvård.

Hälsofrämjande - vår vision

Men vi gör mer än att undersöka och behandla dina tänder. Våra tandhygenister och tandsköterskor har en betydelsefull roll i det förebyggande arbetet. De har bland annat huvudansvaret för att besöka länets skolor för att informera om munhälsa och erbjuda fluorsköljning. Vi arbetar också för att unga inte ska testa och använda tobak.

Välj en tid som passar dig

Vi har generösa öppettider, de största klinikerna har öppet upp till 65 timmar varje vecka. Många allmäntandvårdskliniker har öppet vardagkvällar till 20.00 och vissa lördagar. Alla våra kliniker är handikappanpassade.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.