Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Skriv ut den här sidan Tipsa om den här sidan

Covid-19 – Information för dig som ska besöka Folktandvården

Om du har symptom på luftvägsinfektion som feber och trötthet, torrhosta, andningsbesvär, snuva eller huvudvärk ska du inte besöka våra kliniker.

Om du har något av dessa symptom ber vi dig att boka om ditt planerade besök eller att vänta med att planera in ditt besök tills du varit symptomfri i 2 dagar.

Under en begränsad tid kommer vår webbokning att hållas stängd. Just nu bokar, ombokar och bokar du av ditt planerade besök genom att ringa din klinik. Tänk på att du måste boka av besöket senast 24h innan. Kontaktuppgifter till våra kliniker

Akuta besvär i munnen och sjukdomssymptom

Har du akuta besvär i munnen och luftvägsinfektion ska du ringa till din klinik. Detta för att på bästa sätt kunna ta hand om dig och bidra till att undvika smittspridning.

Äldre än 70 år eller tillhör någon riskgrupp

Vi på Folktandvården är måna om din hälsa. Därför ska du som är äldre än 70 år eller tillhör någon riskgrupp inte besöka våra kliniker utan stanna hemma. Vid behov av akut tandvård ska du ringa till din klinik för att boka tid.

Undvik ta med sällskap till kliniken

För att minska risken för smittspridning är det bäst om du kan komma själv till ditt besök. Undantaget är besök som gäller små barn och vuxna personer med kognitiv funktionsnedsättning eller vuxna personer med behov av assistans, där en person kan följa med in på behandlingsrummet. Den som följer med får inte ha feber och/eller luftvägsinfektion. Besöker du oss med ditt barn så vänligen lämna syskon hemma.

Om coronaviruset och covid-19

Sjukdomen som det nya coronaviruset orsakar heter covid-19. Den påminner om influensa med ett eller flera av följande symtom: torrhosta, feber, andningsbesvär. De flesta blir lindrigt sjuka. Det är viktigt att du som har förkylningssymtom, följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stannar hemma.

Har du frågor om coronaviruset, sök i första hand information på:

I andra hand ring 113 13. Vid behov av sjukvårdsrådgivning ringer du 1177 som vanligt.

Folktandvården Gävleborg följer fortlöpande utvecklingen och rekommendationer från Region Gävleborg, Smittskydd Gävleborg och Folkhälsomyndigheten för att förhindra spridning av covid-19.

Mina favoriter

Du har inga favoriter ännu, klicka på stjärnan ovan om du vill lägga till en favorit.

Mer information

Vid symptom på luftvägsinfektion

Boka om/eller boka av ditt planerade besök vid symptom på luftvägsinfektion. Är du osäker på vilka symptomen är på luftvägsinfektion? Läs mer »

Information for those with Public Dental Service appointments

If you have symptoms of respiratory infection such as fever, cough, or breathing difficulties, you should remain at home and refrain from visiting our clinics. Read more »


Besöksadress

Folktandvården Gävleborg AB
Nygatan 18
803 20 Gävle

Hitta till oss

Postadress

Folktandvården Gävleborg AB
Box 581
801 08 Gävle

Faktureringsadress

Folktandvården Gävleborg AB
XX1784
FE987321
737 83 Fagersta
Leverantörer »

Kontakta oss

Växel: 026 - 15 76 10
Faktura- och frisktandvårdsfrågor:
026 - 15 78 56
E-post: ftv@regiongavleborg.se
OBS! Vid av- eller ombokning av tid kontakta din klinik.
Ansvarig utgivare: Britta Schüllerquist